Scheerservice

Jaarlijks mogen wij bij een groot aantal alpacahouders de scheerservice verlenen. Wij vinden het superleuk dat ons dit wordt toevertrouwd en streven naar een stressvrije scheerdag voor mens èn dier!

Door onze stijl van scheren - respectvol, netjes en efficiënt - is het aantal dieren wat wij per dag scheren beperkt tot 30. Het een en ander is daarin wel afhankelijk van factoren als reistijd en voorbereiding. We combineren altijd meerdere alpacahouderijen vlakbij elkaar op dezelfde dag. Zo maken we het best gebruik van de dag en beperken we de voorrijkosten voor iedere alpacahouder. Hiervoor is het van essentieel belang dat u zich tijdig aanmeld. 

Wilt u de kosten verder verlagen? Tips:

 • Boek onze scheerservice samen met andere lokale alpacahouders. 
 • Verzamel dieren van meerdere alpacahouders op één locatie

Ons scheertarief is een complete prijs:

 • Verzorging van nagels
 • Indien nodig en mogelijk: bijwerken van snijtanden en vechttanden
 • Advies bij huidproblemen
 • Vanaf de scheertafel sorteren wij de wol gelijk in drie kwaliteiten: A, B en afval. Dit doen we op basis van uniformiteit in fijnheid en verontreiniging.

Scheertarieven binnen Nederland*

 • Voorrijkosten per adres: € 30,00
 • Scheertarief per dier 4-20 dieren: € 25,00
 • Scheertarief per dier 20+ dieren: op aanvraag

* Deze tarieven zijn op basis van onze scheerroutes in de periode 15 april tot 1 juni. 

Prijzen zijn EXCLUSIEF BTW.


Belangrijke informatie

Meld uw scheeraanvraag altijd zo vroeg in het jaar als mogelijk. Het scheerseizoen loopt van half april tot begin juni en plannen we ver vooruit. Alleen op die manier kunnen we al onze klanten - van Hongarije tot Lapland - conform afspraak bezoeken.

Ook als u pas laat of na het seizoen bezocht wilt worden, is het belangrijk om uw aanvraag - net als ieder ander - uiterlijk in maart door te geven! Alleen op die manier kunnen we u garanderen dat uw dieren tijdig uit de wol zijn.

Drachtige merries? Altijd tijdig scheren! We houden rekening met de dracht door extra voorzichtig te draaien, en zo vlot mogelijk te scheren zonder verwondingen of onnodige stress.
10 minuten scheerstress is veel beter voor de merrie en het ongeboren veulen dan maanden hittestress. Het scheren is een noodzakelijk kwaad, waar we op een bewuste en diervriendelijke manier mee om proberen te gaan.
Er gaan een hoop spookverhalen rond over het scheren van (hoog)drachtige merries. Zelf hebben we nog nooit problemen meegemaakt met merries na het scheren.

Meld u zich pas aan na afloop van het scheerseizoen? Dus na 1 juni? Houd u dan rekening met hogere voorrijkosten. We moeten dan immers speciaal voor u rijden, en kunnen de reiskosten dus ook niet verdelen over meerdere klanten!

We krijgen veel aanvragen van mensen met één Alpaca in een meerjarige vacht. Houd er rekening mee dat dit niet voor het standaard scheertarief kan. Een enkele alpaca in een meerjarige vacht kost twee tot vier keer zoveel tijd om te scheren.

Microchips kunnen gelijk geplaatst worden bij het scheren, en kosten € 15,00 per stuk.

Uiteraard heeft de weersverwachting invloed op de planning. Alpaca's moeten relatief droog zijn om ze netjes te kunnen scheren, en we kunnen niet met electrische machines werken in de regen. We houden de weersverwachting continue in de gaten, en waar het onverantwoord is om te scheren zullen afspraken doorschuiven. 

Reserveer nu vast voor 2017

Reserveer nu

"Vandaag zijn onze alpaca's weer geschoren, door de mannen van AlpacaOord. Ze zijn weer keurig van hun dikke vacht. Op een diervriendelijk rustige manier en zonder schrammetje, jullie zijn top mannen. Ze kunnen er weer een jaar tegen."
Fam. H., Noordoostpolder
"met grote zorg en liefde voor de dieren!"
mw H., Oost-Drenthe
"De alpaca's hebben hun winterjas weer uit, dankzij de scheerservice van AlpacaOord. De alpaca's zien er weer netjes uit. Laat het warme weer maar voor ze komen."
Fam. vd L., Brabant

Lees meer op DVHN

Slijpen van uw scheermessen

Ook kunt u bij AlpacaOord terecht voor het laten slijpen en onderhouden van uw alpaca- en schaapscheermessen. De Combs en Cutters zien er weer als nieuw uit en worden per stuk voor u ingepakt in beschermende olie en folie.

U kunt de messen opsturen of langsbrengen (op afspraak). Ze zullen binnen 48 uur weer teruggestuurd worden.
Op aanvraag kunnen we zelfs 'klaar terwijl u wacht' slijpen.

De tarieven zijn als volgt, en inclusief beschermende olie:

 • Comb / ondermes  € 3,80 
 • Cutter / bovenmes € 1,40
 • Set comb+cutter    € 5,00
 • Portokosten worden tegen kostprijs doorberekend.

We slijpen alleen scheermessen, en geen tondeusemessen. Dit doen we op een speciale professionele stalen slijpmachine, dus niet op een goedkope 'schuurpapiermachine'!

Bel of email Kevin voor meer informatie.

Neem contact op met AlpacaOord

verplicht
verplicht
verplicht
verplicht