Alpaca Educatie

De workshops van 2016 zijn inmiddels weer geweest. Bedankt voor ieders komst en enthousiasme! Wilt u op de hoogte worden gehouden zodra we weer iets organiseren? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

U kunt ook alrtijd een prive-workshop reserveren.


Wilt u een workshop op uw farm faciliteren? Neem dan contact met ons op.

Graag helpen wij u het 'alpacahouden' onder de knie te krijgen.
Waar op te letten bij aankoop, hoeveel dieren, welk geslacht, huisvesting etc etc zijn interessante onderwerpen, en hierover zal elke fokker zijn eigen interpretatie willen delen.

Maar wij gaan graag nog een stapje verder dan deze 'standaard' onderwerpen. Hiertoe organiseren we een aantal workshops.

Door onze ervaring in het houden van alpaca's; en gevolgde opleidingen als CameliDynamics Handlers, TTouch, Clickertraining, Neonatale zorg en de Engelse jury-opleiding kunnen we u de workshop 'AlpacaTaal' bieden.

Na afloop van deze workshop kunt u aan de slag met technieken op het gebied van halstertraining en alpacaverzorging, maar ook leert u over de 'AlpacaTaal' op twee vlakken:

  • Het jargon wat we in de alpacawereld gebruiken: micron, progeny, colostrum, halstertraining enzovoorts enzovoorts
  • Signalen die uw alpaca's geven, maar ook die u de alpaca's kunt geven.

Na afloop van de workshop kunt u een stap verder in uw alpacahouderij, of u nog moet starten of al jaren alpaca's heeft.... Hoe dan ook gaat het u helpen om nòg meer plezier aan uw dieren te beleven...

Scheerfeest 2017

Zaterdag 6 mei 2017. Gratis te bezoeken

Meer info