Wanneer u alpaca's houd, is een eigen dekhengst vaak onhandig. Deze moet immers apart van de merrie lopen, kan wel eens wat vervelend worden en niet onbelangrijk: een goede dekhengst is enorm kostbaar

2021 Dektarief Romeo & Galileo €450,-

- Mobile mating uitsluitend binnen 75km van Steenwijk. Reiskosten apart berekend. - Driveby mating beschikbaar. - Tweede dekking bij een zelfde dekbezoek 20% korting - Inclusief BTW en dekovereenkomst - Levend veulen garantie

Email ons direct

AlpacaOord Romeo

Sire: Inca Integrity (zoon van Inca Flagship)

Romeo is The new kid on the block bij AlpacaOord.

Hij heeft een prachtig rijke fawn kleur met veel glans en dichtheid.

Romeo is in de zomer van 2020 al volop aan het werk, op tweejarige leeftijd.

Pure Galileo

Sire: Snowmass Invincibly Elite XX

Pure Galileo is een hengst die opvalt door zijn compacte maar sterke bouw, zijn glans en uniformiteit. De dichtheid en uniformiteit van micron, kleur en karakter over zijn hele lijf (van knie tot elleboog) zijn zeer gewilde eigenschappen.
Zijn vader is de schitterende Amerikaanse hengst Snowmass Invincibly Elite XX. Galileo's broers en zussen in het Verenigd Koninkrijk zijn showwinnaars en respectabele dekhengsten.

Galileo heeft het goed gedaan in de showring. Zie de pagina 'shows' voor een overzicht. Tevens is Galileo in 2015 opgenomen in de Alpaca Lifestyle Dekhengstencatalogus!

Inca Informer

Niet beschikbaar. We feliciteren Dukdalf Alpaca's met de aankoop van Inca Informer.

Informer is een schitterende jonge hengst. Hij is een zoon van Lavender Park Tulley, die een grote indruk heeft gemaakt op de Britse alpacashows. - Lavender Park Tulley is op dit moment zonder enige twijfel de meest toonaangevende fawn dekhengst in de UK -

Belangrijk is dat Informer’s moeder zwart is, dit vergroot de kans op gekleurde veulens. Met voorouders als Patagonie Celtic Triumph, Lillyfield Jack of Spades of Inca, ATA Cambridge Centurion en als opa Shanbrooke Accoyo Tulaco is Informer een topkeuze voor fokkers van gekleurde alpaca’s.

Informer heeft hèt genotype wat u zoekt!

Hoe werkt een dekking?

Wij hebben de beste ervaring met controledekkingen (ook wel afspugen of schouwen genoemd) op 5-7, 14 en 21 dagen na de dekking.
Na 5-7 dagen kunt u namelijk zien of er een eisprong is geweest, op 14 dagen of er een bevruchting heeft plaatsgevonden en op 21 dagen of de vrucht er nog steeds is.
Met deze procedure hebben we zelden lege merries aangetroffen bij het scannen na 45 dagen.

Afhankelijk van het type dekking gaan we van het volgende uit:

 • Drive-by dekking: U gebruikt (indien aanwezig) een eigen hengst op uw eigen farm om te schouwen. Alternatief kunnen we afspreken dat u nogmaals bij ons langskomt. Indien de merrie leeg is kunnen we dan gelijk opnieuw dekken.
  Gezien de reistijden voor u en het mogelijke stress-effect voor de merrie, stellen we voor om dit op dag 14 voor het eerst te doen.
  Uiteraard is hier geen meerprijs voor.
 • Mobile mating: U gebruikt (indien aanwezig) een eigen hengst op uw eigen farm om te schouwen. Alternatief kunnen we bij u langskomen om te schouwen en indien nodig te herdekken. Er is per (her)dekking 1 controledekking bij het dektarief inbegrepen. Indien u ons vaker langs vraagt te komen, zullen de extra kilometers altijd doorberekend worden.
  Tip: In dat geval is het wellicht verstandig om gelijk andere alpacaservices (zoals criascheren, chippen, kuddebeoordeling) bij te reserveren.
 • On farm mating: niet beschikbaar

Aandachtspunten:

 • De ervaren hengsten kunnen twee merries met goed resultaat dekken tijdens een bezoek. Voor meer dan twee merries op 1 adres raden we aan om meerdere hengsten te gebruiken.
 • De hengst dekt alleen indien de merrie vrij van schurft en erfelijke gebreken is.
 • Verreden kilometers voor extra controledekkingen op uw locatie worden altijd in rekening gebracht.
 • Het dektarief word u in rekening gebracht na de eerste dekking, en dient voor de eerste controledekking voldaan te zijn.
 • Een gespecificeerde BTW-factuur op naam word altijd op eerste aanvraag digitaal verstrekt. Geef uw complete gegevens door bij uw reservering.
 • Algemene voorwaarden en dekovereenkomst Alpaca Association Benelux van toepassing.
 • Al onze hengsten staan minimaal geregistreerd in het stamboek van de AAB, en vaak ook in een internationaal register zoals BAS of AAA.

Uiteraard bent u welkom om de hengsten op afspraak te komen bezichtigen.