Onze alpacas bezoeken | pre-corona

Al in 2011 waren wij de eerste alpacahouderij waar u voor een alpacawandeling / Alpaca Experience terecht kon.
Dit was primair gericht op bezoekers die zich orienteren op de alpacahouderij. Die categorie bezoekers hebben we veel te bieden - denk aan de services die wij bieden aan de alpacahouder: Scheren, transport, consultancy, bemiddeling; workshops & educatie. 

In de loop der jaren hebben wij heel veel bezoekers mogen ontvangen bij onze alpaca's, en dat met veel plezier gedaan.  Sinds de winter van 2017 werden de wandelingen - door diverse leuke interviews en items in lokale en nationale media - ineens mateloos populair bij de recreatieve bezoeker. Kon je voorheen bij ons op de website zelf een afspraak inplannen om privé met jouw gezin of familie te komen wandelen, ineens werden we genoodzaakt met tijdslots en een wachtlijst te gaan werken. Op de wachtlijst stonden op sommige momenten meer dan 2000 emailadressen!.

Voor ons staat het welzijn van onze alpaca's altijd voorop. 

Wat wij u graag bieden? Waardevolle ontmoetingen met onze lieve alpaca's, het prachtige natuurgebied achter onze boerderij laten zien, en uw enthousiasme voor de alpaca aanwakkeren.

We hebben geen vaste openingstijden, en ontvangen u graag op afspraak. Wij nemen oprecht de tijd voor u, en ontvangen u bij ons op privéterrein. De wandelingen zijn incidenteel, en alleen onze alpaca's die het echt leuk vinden om te wandelen gaan mee op pad. 

Bij het begin van de coronacrisis hebben we direct besloten om te sluiten voor recreatief bezoek. Er was toen nog weinig bekend over de vatbaarheid die onze alpaca's mogelijk zouden hebben voor het virus.

Onze alpacas bezoeken 

Vanaf juli 2021 is er hopelijk weer het een en ander mogelijk. Mondkapjes en corona tests zijn ruim beschikbaar, de eerste vaccinaties zijn gezet en er is steeds meer kennis over de pandemie waar we met z'n allen doorheen moeten.

Het programma wat we u bieden ziet er als volgt uit:

 • Ontvangst op de boerderij 
 • Uitleg op stal over de alpaca's - circa 15 minuten
 • Begeleide wandeling met alpaca's door het natuurgebied achter onze boerderij - circa 60 minuten
  Halverwege is er een stop voor een fotomoment bij het bosvennetje.
  Onderweg beantwoorden we uw vragen en vertellen we u graag meer over ons bedrijf en deze prachtige goedaardige dieren
 • Afsluitend brengen we de alpaca's terug naar de weide, en ontmoet u de rest van onze kudde.
  Uiteraard is hierbij voldoende gelegenheid om zelf foto's te maken en de dieren te voeren.

U bent welkom met uw eigen gezelschap, van twee tot zes personen (kinderen inclusief). Er gaan maximaal 4 alpaca's mee, met minimaal 1 alpaca per 2 personen.

Data: 

Wilt u oprecht kennis maken met onze alpaca's? Maak dan een afspraak door een berichtje te sturen via het contactformulier. (niet telefonisch aub)


De volgende data zijn beschikbaar:


Juli 2021: volgeboekt
Augustus 2021: volgeboekt
September 2021: nog niet beschikbaar

Prijzen:

 • Twee personen:     € 80,00
 • Drie personen:       € 110,00
 • Vier personen:       € 140,00
 • Vijf personen:        € 160,00
 • Zes personen:       € 175,00