Wie zijn wij

Wij leveren een scala van diensten aan (aankomende) alpacaliefhebbers.

Op onze boerderij in Drenthe fokken we kwalitatief goede en betaalbare alpaca's.

Door eigen import en het combineren van de juiste bloedlijnen slagen we er elke generatie in om betere resultaten krijgen.

Het gedrag en de opvoeding van onze alpacas is voor ons erg belangrijk.

Ons verhaal

Na de eerste kennismaking met alpaca's door de serie MacLeods Daughters is het snel gegaan met de wens om alpaca's te gaan fokken. Na een periode van voorbereiding, was het eindelijk zover en hebben we onze eerste alpaca's gekocht: Carmen (een drachtige bruine merrie) en Paco (een jonge zwarte hengst). Sindsdien is de kudde gestaag gegroeid door fok en aangekocht dieren en lopen er momenteel enkele tientallen alpacas in de weide.

In het begin hadden wij, net als bijna elke beginnende alpacahouder, geen idee hoe we het beste met de dieren om konden gaan. Natuurlijk bezoek je andere farms, zoek je de literatuur op en kijk je hoe het op shows gaat, maar het is erg lastig om daar de juiste informatie uit te halen. Iedereen heeft weer zijn eigen ideeën en methodes.

De vele stress die zich voordeed bij het knippen van de nagels en andere simpele handelingen bij de dieren, heeft er toe geleid dat we bleven zoeken naar een betere manier om met de alpaca's om te gaan. Uiteindelijk vonden we die in het uit Amerika overgevlogen Camelidynamics. Bij deze methode leer je meer over hoe de dier reageert op jouw als handler, en hoe je dat kan gebruiken om routine handelingen op een stressvrije manier kunt uitvoeren.

Na de ontdekking van deze methode, zijn we Camelidynamics cursussen gaan volgen in onder andere Engeland en Zweden en mochten Peter en Yvonne als eerste in Nederland het zogenaamde Handler Seal uitdragen. Dit geeft aan dat we de theorie en techniek dermate onder de knie hebben dat we les in deze methodiek mogen geven. Later hebben ook Kevin en Mark deze cursus gevolgd.

In de loop der tijd hebben wij onze eigen zienswijze ontwikkeld, welke gebaseerd is op Camelidynamics, maar niet onder deze certificering valt. Zodoende hoeven we onze cursisten geen dure licentiekosten in rekening te brengen.

Regelmatig organiseren en faciliteren we workshops, en bieden we een-op-een training op lokatie.