Klik hier voor aanmelding seizoen 2019

Jaarlijks mogen wij bij een groot aantal alpacahouders de scheerservice verlenen. Wij vinden het superleuk dat ons dit wordt toevertrouwd en streven naar een stressvrije scheerdag voor mens èn dier!

Onze stijl van scheren zien we zelf als: respectvol, netjes en efficiënt. We combineren altijd meerdere alpacahouderijen vlakbij elkaar op dezelfde dag. Zo maken we het best gebruik van de dag en beperken we de voorrijkosten voor iedere alpacahouder. Hiervoor is het van essentieel belang dat u zich tijdig aanmeld: uiterlijk in januari.


Wilt u de kosten verder verlagen? Tips:

  • Boek onze scheerservice samen met andere lokale alpacahouders.
  • Verzamel dieren van meerdere alpacahouders op één locatie

Ons scheertarief is een complete prijs:

  • Verzorging van nagels
  • Indien nodig en mogelijk: bijwerken van snijtanden en vechttanden
  • Advies bij huidproblemen
  • Vanaf de scheertafel sorteren wij de wol gelijk in drie kwaliteiten: A, B en afval. Dit doen we op basis van uniformiteit in fijnheid en verontreiniging.
  • Inclusief 21% BTW.

Belangrijke informatie

Meld uw scheeraanvraag altijd zo vroeg in het jaar als mogelijk. Het scheerseizoen loopt van begin april tot eind juni en plannen we ver vooruit. Alleen op die manier kunnen we al onze klanten conform afspraak bezoeken.

Ook als u pas laat of na het seizoen bezocht wilt worden, is het belangrijk om uw aanvraag - net als ieder ander - tijdig door te geven!

Drachtige merries? Altijd tijdig scheren! We houden rekening met de dracht door extra voorzichtig te draaien, en zo vlot mogelijk te scheren zonder verwondingen of onnodige stress.
10 minuten scheerstress is veel beter voor de merrie en het ongeboren veulen dan maanden hittestress. Het scheren is een noodzakelijk kwaad, waar we op een bewuste en diervriendelijke manier mee om proberen te gaan.
Er gaan een hoop spookverhalen rond over het scheren van (hoog)drachtige merries. Zelf hebben we nog nooit problemen meegemaakt met merries na het scheren.

Meld u zich pas aan tijdens of na afloop van het scheerseizoen? Dus na 15 april?
Dan is de kans dat we u nog kunnen helpen erg klein.
Lukt het wel om een afspraak te maken; houd u dan rekening met hogere voorrijkosten. We moeten dan immers speciaal voor u rijden, en kunnen de reiskosten dus ook niet verdelen over meerdere klanten.

We krijgen veel aanvragen van mensen met één Alpaca in een meerjarige vacht. Houd er rekening mee dat dit niet voor het standaard scheertarief kan. Een enkele alpaca in een meerjarige vacht kost twee tot vier keer zoveel tijd om te scheren.

Microchips kunnen gelijk geplaatst worden bij het scheren.

Uiteraard heeft de weersverwachting invloed op de planning. Alpaca's moeten relatief droog zijn om ze netjes te kunnen scheren, en we kunnen niet met electrische machines werken in de regen. We houden de weersverwachting continue in de gaten, en waar het onverantwoord is om te scheren zullen afspraken doorschuiven.


Wij zijn lid van het Nederlands Gilde van Alpaca Scheerders